top of page
_storage_emulated_0_Pictures_comica_comica1689601507030_edited_edited.png

Rentouttava ja tasapainottava shiatsu

shiatsu, tarmo hakkarainen, polku sisäiseen harjoitteluun

Shiatsuhieronta sopii kaikille jotka haluavat antaa hyvää oloa itselleen ja tutustua hierontaan jossa mieltä, kehoa ja energiaa ei eroteta toisistaan.

Tärkeintä on saada aluksi asiakas rentoutumaan jonka jälkeen kehon oma tasapainottuminen pääsee alkuun. Tekniikat vaihtelevat jännityksiä poistavista keinutuksista ja ravistustekniikoista lempeisiin ja vähän voimakkaampiin painanta, hieronta ja venytystekniikoihin. Tekniikat kohdistuvat monipuolisesti mm. energialinjoihin ja pisteisiin sekä kehon sisäiseen tasapainoon unohtamatta lihasten käsittelyä ja liikkuvuutta lisääviä tekniikoita.

Shiatsun tekniikat tehdään rauhallisesti ja kuullostellen, jotta asiakas voisi päästää helpommin vapaammaksi ja rentoutua. Tällöin hoito pääsee vaikuttamaan syvemmälle ja asiakkaalle tulee samalla ymmärrystä kuinka shiatsuhierojan avustuksella keho alkaa rentoutumaan, hengitys syvenemään, mieli rauhoittumaan ja liikkuvuus lisääntymään.

Olen tehnyt shiatsua vuodesta 1998 ja siihen yhdistyy yli 35 vuoden kokemus kehoa, mieltä ja energiaa tasapainottavista harjoitteista. 

Vitaalishiatsu vaikuttaa mm.
- erilaisiin jännitys- ja kiputiloihin (esim. niska- ja hartiajännitys sekä   alaselkävaivat)
- vähentää stressiä
- tasapainottaa kehoa ja mieltä sekä lisää liikkuvuutta
- lisää vitaalienergiaa eli perusenergiaa

Shiatsua luonnossa:
https://www.youtube.com/watch?v=OZfWaUTMBdE&t=6s

Mitä shiatsu on?

https://www.youtube.com/watch?v=JA5HRTtS5Po&t=27s

Shiatsuhieronnastani 10 min video:

https://www.youtube.com/watch?v=YepkeERHwVo&t=128s

Tunnelmaa Opi Shiatsua-kurssilta:

https://www.youtube.com/watch?v=3oJJN51RwN4&t=1s

 

 

 

HYVÄ TIETÄÄ ENNEN HOITOA!

Shiatsuhoitoa varten kannattaa laittaa päälle mukava puuvillainen asu. Väljät housut ja t-paita käyvät hyvin. Keinokuituisia kireitä vaatteita kannattaa hoidossa välttää.

Ennen hoitoa oliisi hyvä pystyä rauhoittumaan hetki ja olla syömättä raskaammin muutamaan tuntiin.

Useimmat kokevat saaneensa apua jo ensimmäisellä kerralla, mutta yleensä hoito syvenee 2-3 kerralla. Tapauksesta riippuen on suositeltavaa ottaa 3 - 6 hoitoa noin 1 - 1. 5 viikon välein. Tämän jälkeen useimmat käyvät shiatsussa 4 - 6 viikon välein jotta olotila säilyisi hyvänä ja ettei jännityksiä kertyisi liikaa itselleen. 

Ihanteellisinta hoidon kannalta on ottaa loppupäivä rennommin ja välttää ainakin voimakasta liikuntaa ja kiirettä. 

Shiatsun jälkeen on hyvä myös juoda vettä riitävästi. Näin hoito pääsee vaikuttamaan paremmin.

Hoidon kesto noin 90 min.

Hinta 70 € (sis. alv)
5 kpl shiatsu 295.- (norm. 350.-) 

Hoitohuoneeni sijaitseen Kuopion Ashtangajoogasalilla Tulliportinkatu 19, sisäänkäynti Kuninkaankadun puolelta. 

Teen myös suosittuja kotikäyntejä Kuopion kaupunkialueella. 

Shiatsuhieronnasta löydät esittelyvideon sivuiltani info/videot.


MUISTA MYÖS YSTÄVÄÄSI LAHJAKORTILLA SHIATSUUN!

Shiatsuhietonta on tosi iso osa elämääni ja alla  vähän kuvausta miten sen koen sekä kuinka teen shiatsuhoitoa. 

 

SHIATSU

 

En aikoinaan arvannutkaan, kuinka paljon toisen ihmisen hoitaminen shiatsulla lisää ymmärrystä mielestä, kehosta ja energiasta. Shiatsua nimittäin tehdään samoilla perusperiaatteilla kuin esimerkiksi taojoogaa ja taijia.

 

Shiatsu tulee Japanista ja tarkoitaa peukalolla painamista. Se on kuitenkin hyvin rajaava kuvaus shiatsun laajasta hoitotekniikkavalikoimasta, joka sisältää monipuolisesti erilaisia painanta-, hieronta-, venytys- ja vartalon keinutustekniikoita. Hoidossa kaikki lähtee asiakkaan rentouttamisesta, kehotietoisuuden lisäämisestä ja jännitysten vapauttamisesta. Hiljalleen edetään syvemmälle hengitykseen, mieleen, tunteisiin ja energiaan. Shiatsuhieronta on rentouttavaa ja mukavan tuntuista. Moni nukahtaakin hoidon aikana.

 

Itselleni 90 minuutin shiatsun tekeminen on syvällinen sisäinen harjoitus. Vaikka pääpaino on ennen kaikkea asiakkaan auttamisessa, niin en saa unohtaa itseäni hoidon aikana. En pysty tekemään hyvää shiatsua asiakkaalle, jos en ole itse tasapainoisessa tilassa. Kehoni ollessa jäykkä tai mieleni aktiivinen herkkyyteni kuunnella asiakkaan jännityksiä ja energiaa on heikompi. Sen takia teen ennen shiatsua valmistavat harjoitteet, jotta mieleni, kehoni ja energiani tasapainottuisivat. Hoidon aikana olotilani edelleen syvenee, ja hoidon jälkeen teen harmonisoivia harjoitteita. Shiatsun avulla myös hoitaja lähtee matkalle omaan itseensä. Monesti olenkin huomannut, että jos joku hoitotekniikka ei toimi, niin se pitää tehdä hyvin taijimaisesti eli pehmeästi koko kehon voimaa hyödyntäen.

 

Hyvin usein annan asiakkailleni itsehoitoharjoitteita jolla saa apua mm. erilaisiin jännitys-, stressi- ja kiputiloihin sekä tehostavat ennenkaikkea hoidon vaikutustusta. Hoidossa yhdistyykin kaikki se mitä olen vuosien mittaan oppinut ja jokainen hoito on erilainen. Ehkä hoitoani voisi kutsuja jopa Taiji-Shiatsuksi kun pitkällisen harjoittelun kokemus yhdistyy tähän oppimaani shiatsuun.

Tervetuloa kokeilemaan ja sukeltamaan omaan itseensä lempeän käsittelyn kautta

 

shiatsu, tarmo hakkarainen, polku sisäiseen harjoitteluun
bottom of page